KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kategoria: Wydarzenia klasy 1-3

Klasa III b na wycieczce krajoznawczej w Górach Świętokrzyskich

Sabat Czarownic na Łysej Górze Chłopcy składają przysięgę rycerską na Zamku w Chęcinach Dziewczynki tańczą taniec dworski na Zamku w Chęcinach...

Konkurs plastyczny "Karykatury znanych i lubianych"

Podczas XVI Pikniku Integracyjnego, zorganizowanego 22 września przez Polskie Stowarzyszenie Ludzi Cierpiących na Padaczkę rozstrzygnięto konkurs plastyczny, na który wpłynęło ponad 140 prac z całej Polski. Nawiązywał on do hasła tegorocznego Pikniku: „W krzywym zwierciadle”. Uczeń klasy II b - Szy...

Sprzątanie świata

Bajkoludki wzięły udział w akcji "Sprzątanie świata". Uporządkowały teren wokół szkoły oraz najbliższą okolicę.

Pamiątki z wakacji

Smerfy z klasy II b prezentują pamiątki przywiezione z tegorocznych wakacji.

Zakończenie roku szkolnego 2020/2021

Klasy I i II pożegnały Bajkolandię w swoich salach lekcyjnych. Zakończenie roku szkolnego dla trzecioklasistów odbyło się w holu szkoły. Podczas uroczystości pożegnaliśmy też odchodzącą na emeryturę wychowawczynię wielu pokoleń "Kaczątek" - p. Aleksandrę Gąszczyk.

Zakończenie I klasy

Dzisiaj Światowy Dzień Smerfa, a my żegnamy Wioskę Smerfów na 2 miesiące. Smerfnych wakacji!!!

Pożegnanie Pani Bibliotekarki

W Bajkolandii odbyło się uroczyste pożegnanie, odchodzącej na emeryturę, pani Grażyny Chmieleckiej - pracownicy Miejskiej Biblioteki dla Dzieci i Młodzieży, przez wiele lat wspierającej innowacyjne działania SP nr 5 w zakresie czytelnictwa.

Smerfne konkursy na zakończenie

W ostatnim miesiącu nauki w Wiosce Smerfów odbyło się kilka klasowych konkursów, mistrzostw i zawodów. Wszyscy otrzymali dyplomy za udział, a zwycięzcy dodatkowo drobne upominki.

Konkurs Pięknego Czytania

16 czerwca 2021 roku odbył się w Bajkolandii Konkurs Pięknego Czytania.