Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis klasy 1 - 8

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta

Poniedziałek 06.10.2025

Zupa grochowa z ziemniakami (230 ml - 300 ml), IV-VIII

Zupa zacierkowa z ziemniakami (230 ml – 300 ml), I - III

pieczywo mieszane.

Ryż z truskawkami i polewą jogurtowo-śmietanową(210 g – 280 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Wtorek  07.10.2025

Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml - 300ml),

pieczywo mieszane.

Kluski na parze (130 g – 160 g), sos mięsny wieprzowy ( 45 g – 65 ml) – (65 g – 85 ml).

Kapusta biała gotowana z pomidorami  (60 g – 85 g).

Sok malinowy (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Środa 08.10.2025 

Zupa pomidorowa z makaronem (230 ml - 300 ml).

Ziemniaki (150 g), udko pieczone na maśle w ziołach (100 g).

Mizeria z jogurtem naturalnym i śmietaną (65 g – 85 g).

Lemoniada z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Czwartek 09.10.2025

Zupa kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml - 300 ml),

pieczywo mieszane.

Kasza jęczmienna (130 g), szynka pieczona w sosie własnym  (95 ml – 130 ml).

Buraczek zasmażany na ciepło (65 g – 85 g).

Napar owocowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Piątek 10.10.2025

Zupa wiśniowa z makaronem (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z miruny panierowany smażony  (90 g).

Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, cebuli z olejem (65 g – 85 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9,11

Poniedziałek 13.10.2025 

Zupa pejzanka z ziemniakami, kapustą białą, krojonymi pomidorami i natką pietruszki

(230 ml - 300 ml), pieczywo mieszane.

Ryż (130 g), filet z kurczaka z warzywami po chińsku (90 g – 130 g).

Kompot jabłkowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Środa 15.10.2025

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki (150 g), stek wieprzowy smażony z cebulą(95 g).

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i olejem (65 g – 85 g).

Kompot porzeczkowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Czwartek 16.10.2025

Rosół z makaronem i natką pietruszki (230 ml – 300 ml)..

Ziemniaki (150 g), potrawka drobiowa z kurczaka (90 g – 130 g).

Galaretka pitna (200 ml), śliwka Alergeny: 1,7,9

Piątek 17.10.2025

Kapuśniak z kiszonej kapusty  (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z mintaja panierowany smażony (95 g).

Fasolka szparagowa gotowana z masłem i bułką tartą (50 g).

Lemoniada z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9,11