Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis klasy 1 - 8

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta

Poniedziałek 20.10.2025

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml - 300 ml).

pieczywo mieszane.

Jabłko w cieście naleśnikowym (210 g – 280 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Wtorek 21.10.2025

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml - 300ml).

pieczywo mieszane.

Ziemniaki z koperkiem (150 g), kotlet pożarski drobiowy smażony ( 90 g).

Surówka z marchewki, pora, kukurydzy z majonezem  (65 g – 85 g).

Woda z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Środa 22.10.2025 

Zupa ziemniaczanka z natką pietruszki (230 ml - 300 ml), banan.

pieczywo mieszane.

Makaron (130 g), pulpet wieprzowy w sosie chrzanowym (65 g – 65 ml) – (85 g – 85 ml).

Ogórek kiszony  (50 g ).

Kompot owocowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Czwartek 23.10.2025

Zupa fasolowa z ziemniakami i boczkiem wędzonym (230 ml - 300 ml),

pieczywo mieszane.

Ziemniaki z koperkiem (150 g), kotlet schabowy panierowany smażony (90 g).

Marchewka mini z masłem i bułką tartą (65 g – 85 g).

Herbata truskawkowa z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Piątek 24.10.2025

Barszczyk czerwony z makaronem (230 ml – 300 ml).

Ryż (130 g), filet z karmazyna panierowany smażony z sosem cytrynowym  (90 g – 65 ml).

Surówka z selera, jabłka z jogurtem naturalnym (65 g – 85 g).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9

Poniedziałek 27.10.2025 

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml - 300 ml).

pieczywo mieszane.

Makaron, sos spaghetti (180 g – 230 g).

Napar owocowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Wtorek  28.10.2025

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki z koperkiem (150 g), karkówka pieczona w przyprawie grillowej (90 g).

Surówka z kapusty pekińskiej, pomidorów z olejem i ziołami prowansalskimi (65 g – 85 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Środa 29.10.2025

Zupa grochowa z ziemniakami i boczkiem wędzonym (230 ml – 300 ml).

pieczywo mieszane.

Kasza pęczak (130 g), gulasz po myśliwsku z mięsa wieprzowego z ogórkiem konserwowym i pieczarkami (65 g – 65 ml) – (85 g – 85 ml).

Kisiel pitny (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Czwartek 30.10.2025

Zupa brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml – 300 ml).

pieczywo mieszane.

Pierogi z mięsem okraszone cebulką  (120 g – 180 g).

Kapusta kiszona gotowana z boczkiem wędzonym i kiełbaską (65 g – 85 g).

Napar wiśniowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9

Piątek 31.10.2025

Żurek – zalewajka z ziemniakami  (230 ml – 300 ml).

pieczywo mieszane.

Ziemniaki z koperkiem (150 g), kotlet z ryby smażony (95 g).

Surówka z marchewki z chrzanem i jogurtem naturalnym  (65 g – 85 g).

Sok malinowy z wodą (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9,11