Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis klasy 1 - 8

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta

Poniedziałek 17.11.2025

Zupa ogórkowa z ziemniakami  (230 ml - 300 ml), pieczywo mieszane.

Naleśniki z dżemem (120 g – 160 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Wtorek 18.11.2025

Zupa ziemniaczana z natką pietruszki (230 ml - 300ml), pieczywo mieszane.

Makaron penne z kurczakiem i suszonymi pomidorami ( 160 g) - (180 g).

Sok jabłkowy Tymbark (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Środa 19.11.2025 

Barszcz ukraiński z ziemniakami (230 ml - 300 ml), pieczywo mieszane.

Kasza gryczana (130 g), szynka wieprzowa pieczona w ziołach

(65 g – 45 ml) – (85 g – 65 ml).

Surówka z pora, jabłka, kukurydzy z jogurtem naturalnym i majonezem  (65 g – 85 g ).

Kompot owocowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Czwartek 20.11.2025

Krupnik z ryżu z warzywami (230 ml - 300 ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki z koperkiem (150 g), kotlet schabowy wieprzowy panierowany  (90 g ).

Mizeria z ogórka zielonego, rzodkiewki z jogurtem naturalnym i śmietaną (65 g – 85 g).

Herbata zielona  z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Piątek 21.11.2025

Zupa szczawiowa z makaronem  i jajkiem gotowanym (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki z koperkiem (150 g), filet z miruny w sosie greckim (90 g – 65 ml ).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9

Poniedziałek 24.11.2025

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami (230 ml – 300 ml), pieczywo mieszane.

Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą (200 g – 280 g).

Sok malinowy z wodą (200 ml).  Alergeny: 1,3,7,9,11

Wtorek 25.11.2025

Zupa kalafiorowa z makaronem (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki (150 g), pulpecik wieprzowy w sosie pomidorowym

(85 g – 45 ml) – (90 g – 65 ml).

Surówka z białej kapusty, marchewki, pora z majonezem (65 g – 85 g).

Napar żurawinowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Środa 26.11.2025

Zupa koperkowa z ziemniakami (230 ml – 300 ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki z koperkiem (150 g), stek wieprzowy smażony z cebulą (90 g).

Surówka włoska z buraka z jabłkiem i olejem (65 g – 85 g).

Kompot jabłkowo - agrestowy z miodem i cytryną (200 ml) Alergeny: 1,7,9,11

Czwartek 27.11.2025

Zupa fasolowa z ziemniakami i boczkiem wędzonym (230 ml – 300 ml), pieczywo mieszane.

Ryż  (130 g), filet z kurczaka z warzywami w sosie carry (85 ml -95 ml).

Kisiel pitny (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Piątek 28.11.2025

Zupa pomidorowa z zacierką (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki z koperkiem (150 g), filet z miruny panierowany smażony  w ziołach (95 g).

Mieszanka warzyw gotowanych na parze (65 g – 85 g).

Sok multiwitamina Tymbark (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9