Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis klasy 1 - 8

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta

Piątek  09.05.2025

Zupa pieczarkowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z mintaja panierowany pieczony (90 g) .

Surówka z kiszonej kapusty, marchewki, cebuli z olejem (65 g – 85 g).

Mięta z miodem i cytryną  (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9

Poniedziałek  12.05.2025

Zupa ogórkowa z ziemniakami  (300 ml).

Makaron z serem, masłem i cynamonem  (230 g) - (280 g).

Kompot porzeczkowy z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,7,9

Wtorek   13.05.2025 kl. I - III

Zupa z fasolki szparagowej żółtej i zielonej z ziemniakami i natką pietruszki (300ml),

Pieczywo mieszane 

Ziemniaki (150 g), stek wieprzowy smażony z cebulką  (90 g ).

Surówka włoska z buraka z olejem  (65 g).

Napar żurawinowy z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,7,9,11

Środa  14.05.2025  kl. I - III

Zupa ziemniaczano – porowa na maślance  (300 ml).

Kasza jęczmienna ( 150 g), pulpecik w sosie pieczarkowym (65 g  +  75 ml).

Surówka z ogórka zielonego, ogórka kiszonego, szczypiorku z majonezem (65 g).

Woda z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,3,7,9

Czwartek  15.05.2025 kl. I – III

Zupa zacierkowa (300 ml), pieczywo mieszane

Prażaki okraszone cebulką (130 g), Kapusta kiszona gotowana z boczkiem wędzonym (65 g).

Syrop malinowy

Alergeny: 1,7,9,11

Piątek  16.05.2025 kl. IV – VIII

Żurek- zalewajka z kiełbasą (300 ml), pieczywo mieszane 

Piątek  16.05.2025 kl. I - III

Żurek- zalewajka z kiełbasą (300 ml), pieczywo mieszane

Ziemniaki (150 g), jajko gotowane w sosie chrzanowym  (30 g),

Surówka z marchewki, jabłka z  jogurtem naturalnym (65 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny:

1,3,7,9,11