Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis klasy 1 - 8

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta

Poniedziałek 08.09.2025

Kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiem  (230 ml - 300 ml),

pieczywo mieszane.

Makaron (130 g),  sos spaghetti (65 ml – 85 ml).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml).Woda z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,7,9,11

 Wtorek 09.08.2025

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (230 ml - 300ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), kotlet mielony wieprzowy smażony ( 90 g).

Sałata z jogurtem naturalnym i śmietaną (70 g).

Galaretka pitna (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9,11

Środa 10.08.2025 

Żur – zalewajka z boczkiem wędzonym  (230 ml - 300 ml), pieczywo mieszane.

Kasza jęczmienna ( 130 g), pieczeń ze schabu w sosie własnym

(45 g – 65 ml) – (65 g – 85 ml). Buraczki zasmażane na maśle (65 g – 85 g).

Napar z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Czwartek 11.09.2025

Zupa zacierkowa z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml - 300 ml),

pieczywo mieszane.

Ryż (130 g), leczo warzywne z kiełbasą  (130 g) - (180 g).

Kompot jabłkowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Piątek 12.09.2025

Zupa szczawiowa z makaronem i jajkiem gotowanym (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z morszczuka panierowany pieczony (90 g).

Surówka z kapusty kiszonej, marchewki, cebuli z olejem  (65 g – 85 g).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9

Poniedziałek 15.09.2025 

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (230 ml - 300 ml).

pieczywo mieszane.

Makaron z serem, masłem i cynamonem (230 g – 280 g).

Kompot porzeczkowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Wtorek 16.09.2025

Manna na rosole z natką pietruszki  (230 ml - 300 ml), pieczywo ieszane.

Ziemniaki (150 g), kotlet schabowy panierowany smażony (90 g). 

Mizeria z jogurtem naturalnym i śmietaną (70 g).

Napar owocowy z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,911

Środa 17.09.2025

Zupa pieczarkowa z makaronem (230 ml – 300 ml).

Ziemniaki (150 g), miruna panierowana pieczona (90 g).

Surówka z marchewki z jogurtem naturalnym i chrzanem (65 g – 85 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,4,7,9

Czwartek 18.09.2025

Zupa fasolowa z ziemniakami i boczkiem wędzonym (230 ml – 300 ml).

pieczywo mieszane.

Kasza gryczana (130 g), gulasz po węgiersku z papryką i pomidorami (130 g – 180 g).

Ogórek małosolny (30 g). Woda z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,7,9,11

Piątek 19.09.2025

Zupa pomidorowa z ryżem (230 ml – 300 ml).

Knedle ze śliwką polane masłem i bułką tartą (180 g – 230 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml). Alergeny: 1,3,7,9