Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis klasy 1 - 8

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta

Poniedziałek 02.06..2025

Pejzanka z ziemniakami i natką pietruszki  (300 ml).

Pierogi z serem i polewą śmietanowo - jogurtową (180 g) - (210 g).

Herbata  czarna z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,3,7,9

Wtorek 03.06.2025

Zupa grochowa z boczkiem wędzonym (300ml),

pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), kotlet rybny panierowany smażony (90 g ).

Surówka z ogórka kiszonego, cebuli z olejem rzepakowym (65 g – 85 g).

Kompot owocowy z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,3,4,9,11

Środa 04.06.2025 

Kapuśniak z młodej kapust z ziemniakami i koperkiem  (300 ml),

pieczywo mieszane.

Kasza bulgur ( 130 g), gulasz wieprzowy po węgiersku

(45 g  +  45 ml) – (65 g – 65 ml).

Maślanka (200 ml).

Alergeny: 1,7,9,11

Czwartek  05.06.2025

Zupa brokułowi z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml).

Makaron penne z kurczakiem i suszonymi pomidorami (130 g – 180 g).

Napar z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,7,9

Piątek 06.06.2025

Manna na rosole z natką pietruszki  (300 ml).

Ziemniaki (150 g), stek wieprzowy smażony z cebulą  (90 g),

Buraczek czerwony zasmażany na maśle (65 g – 85 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny:1,7,9

Poniedziałek 09.06.2025

Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml).

Kluski leniwe z masłem i cukrem  (180 g) - (210 g).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,3,7,9

Wtorek 10.06.2025

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki (300ml).

Ziemniaki (150 g), kotlet pożarski smażony (90 g).

Mizeria  (65 g – 85 g).

Napar żurawinowy z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,3,7,9

Środa 11.06.2025 

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml).

Makaron kokardka (130 g), pulpet w sosie paprykowo – śmietanowym.

(85 g - 65 ml) - (90 g -  85 ml). Kisiel pitny (200 ml).

Alergeny:1,3,7,9

Czwartek 12.06.2025

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki  (300 ml),

pieczywo mieszane.

Kartacze z mięsem polane skwarkami (130 g – 180 g). 

Kapusta kiszona zasmażana na ciepło (65 g – 85 g).

Galaretka pitna (200 ml).

Alergeny: 1,3,7,9,11

Piątek 13.06.2025

Zupa pieczarkowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki  (150 g), ryba smażona w sosie greckim

(90 g – 45 ml) – (90 g – 65 ml).

Kompot porzeczkowy z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny: 1,3,4,7,9