Jadłospisy I-VIII
Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.
17.06.2024 Poniedziałek
| Botwinka z ziemniakami (300ml), pieczywo mieszane Ryż z truskawkami z jogurtem naturalnym i śmietaną (180g)-(230g) Herbata czarna z miodem i cytryną (200ml)
|
Klasy 4 - 8 18.06.2024 Wtorek
| Klasy 4 - 8 Zupa fasolowa z boczkiem wędzonym (300ml), pieczywo mieszane Makaron, sos spaghetti (230g) Napar owocowy z miodem i cytryną (200ml)
|
Klasy 1 - 3 18.06.2024 Wtorek
| Klasy 1 - 3 Zupa pomidorowa z ryżem (300ml) Ziemniaki (150g), fasolka po bretońsku (130g) Napar owocowy z miodem i cytryną (200ml)
|
19.06.2024 Środa
| Rosół z makaronem z natką pietruszki (300 ml) Ziemniaki młode z koperkiem (150g), udko pieczone w ziołach (90g) Kapusta młoda zasmażana (85g) Sok malinowy z cytryną(200ml)
|
20.06.2024 Czwartek | Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki Makaron kokardka (100g), gulasz węgierski z papryką i pieczarkami (65g-85ml) Ogórek małosolny (30g) Galaretka pitna (200ml) |