Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospisy I-VIII

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.

17.06.2024

Poniedziałek

 

Botwinka z ziemniakami (300ml), pieczywo mieszane

Ryż z truskawkami z jogurtem naturalnym i śmietaną (180g)-(230g)

Herbata czarna z miodem i cytryną (200ml)

 

 Klasy 4 - 8

 18.06.2024

 Wtorek

 

Klasy 4 - 8

Zupa fasolowa z boczkiem wędzonym (300ml),

pieczywo mieszane

Makaron, sos spaghetti (230g)

Napar owocowy z miodem i cytryną (200ml)

 

  Klasy 1 - 3

  18.06.2024

  Wtorek

 

Klasy 1 - 3

Zupa pomidorowa z ryżem (300ml)

Ziemniaki (150g), fasolka po bretońsku  (130g)

Napar owocowy z miodem i cytryną (200ml)

 

19.06.2024

Środa

 

Rosół z makaronem z natką pietruszki (300 ml)

Ziemniaki młode z koperkiem (150g), udko pieczone w ziołach (90g)

Kapusta młoda zasmażana (85g)

Sok malinowy z cytryną(200ml)

 

20.06.2024

Czwartek

Zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki

Makaron kokardka (100g), gulasz węgierski z papryką i pieczarkami (65g-85ml)

Ogórek małosolny (30g)

Galaretka pitna (200ml)