Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospisy I-VIII

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.

 

08.04.2024

Poniedziałek

 

Kapuśniak z kiszonej kapusty (300 ml), pieczywo mieszane.

Pierogi z jagodami z polewą jogurtową (150 g) - (180 g).

 Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny:

1,3,7,9,10

  

  09.04.2024

  Wtorek

 

Zupa pomidorowa z makaronem i natką pietruszki (300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z indyka panierowany smażony (90 g).

Sałata ze śmietaną i jogurtem naturalnym (50 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,7,9

 

10.04.2024

Środa

 

Zupa brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml), pieczywo mieszane.

kl.4-8 Fasolka po bretońsku z kiełbaską i boczkiem (180 g - 230 g).

kl.1-3 Ziemniaki (150 g). Fasolka po bretońsku z kiełbaską i boczkiem (180 g - 230 g).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,7,9,10

11.04.2024

Czwartek

Krupnik z ryżu z warzywami i natką pietruszki (300 ml),

pieczywo mieszane.

4-8 Kluski śląskie (120 g), gulasz wieprzowy (40 g - 40 ml) - (65 g - 75 ml).

1-3 Kopytka  (120 g), gulasz wieprzowy (40 g - 40 ml) - (65 g - 75 ml).

Ogórek kiszony (30 g). Sok malinowy (200 ml).

 

Alergeny:

1,2,3,7,9,10

 

12.04.2024

Piątek

Zupa pieczarkowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z miruny w chrupiącej panierce (100 g).

Kalafior gotowany z bułką tartą i masłem (50 g).

Napar owocowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,4,7,9

 

15.04.2024

Poniedziałek

Zupa ogórkowa z natką pietruszki (300 ml), pieczywo mieszane.

Makaron z serem, masłem i cynamonem (210 g - 230 g).

Herbata owocowa z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,7,9,10

 

16.04.2024

Wtorek

Manna na rosole z natką pietruszki (300 ml),

pieczywo mieszane.

Prażaki ze skwarkami (150 g), bigos z kiszonej kapusty (180 g-210 g).

Kompot owocowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,9,10

17.04.2024

Środa

Barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml),

pieczywo mieszane.

Kasza pęczak (150 g), schab w ziołach w sosie własnym (40 g - 75 ml).

Surówka z pora, jabłka z majonezem (50 g).

Napar pigwowo - truskawkowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,7,9,10

 

18.04.2024

Czwartek

Zupa jarzynowa z natką pietruszki (300 ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), kotlet mielony wieprzowy (90 g) .

Mizeria (50 g). Galaretka pitna (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,4,7,9,10

19.04.2024

Piątek

Zupa zacierkowa z natką pietruszki  (300 ml).

Ziemniaki (150 g), ryba morszczuk panierowany smażony

(90 g) - (100 g).

Surówka z kapusty kiszonej, marchewki z olejem (85 g) - (95 g).     

Herbata czarna z miodem i cytryną  (200 ml).

Alergeny:

1,3,4,9,10

* Dyrektor placówki i intendent zastrzegają sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie.