Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis I-VIII

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.

Poniedziałek

20.01.2025

Barszcz ukraiński (300 ml).

pieczywo mieszane.

Makaron z serem, masłem i cynamonem

(250 g – 280 g).                                                                        

Herbata wiśniowa z miodem i cytryną (200 ml).

 

 

Alergeny:

   1,6,7,9,10

Wtorek

21.01.2025

Manna na rosole z  natką pietruszki (300 ml).

pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), stek wieprzowy smażony z cebulką (85 g).

Surówka z selera i jabłka z jogurtem naturalnym 

(65 g – 85 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

   1,6,7,9,10

Środa

22.01.2025

Zupa grochowa z ziemniakami (300 ml).

pieczywo mieszane.

Kasza pęczak (130 g), pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym   (45 g-65 ml ) – (65 g – 75 ml).

Ogórek kiszony (30 g).

Kompot z czerwonej porzeczki z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

   1,3,6,9,10

Czwartek

23.01.2025

Zupa koperkowa z ziemniakami (300 ml). 

pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), filet z piersi kurczaka panierowany (95g).

Surówka z marchewki i jabłka z jogurtem naturalnym

(65 g – 85 g).

Syrop malinowy (200 g).

 

Alergeny:

   1,6,7,9,10

Piątek

24.01.2025

Zupa pieczarkowa z makaronem (200 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z miruny panierowany smażony

(90 g).

Fasolka szparagowa gotowana z masłem i bułką tartą

(65 g – 85 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

 1,3,4,6,7,9