Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis I-VIII

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.

 

23.09.2024

Poniedziałek

 

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml), pieczywo mieszane.

Jabłko w cieście smażone (280 g). Mięta z miodem i cytryną (200 ml).

 

24.09.2024

 Wtorek

 

Krupnik z kaszy jęczmiennej z natką pietruszki (300 ml),

 pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), stek wieprzowy smażony z cebulką (85 g) .

Buraczek zasmażany na ciepło (125 g). Herbata zielona z miodem i cytryną (200ml).

 

25.09.2024

Środa

 

Zupa grochowa z boczkiem wędzonym (300 ml), pieczywo mieszane.

Ryż (130 g), leczo warzywne z kiełbasą (130 g).

Napar z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml).

 

26.09.2024

Czwartek

Zupa koperkowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml),

pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), karczek pieczony w sosie własnym (95 g).

Surówka z ogórka zielonego, rzodkiewki , szczypiorku z jogurtem naturalnym (85 g). Napój pomarańczowy (200 ml).

 

27.09.2024

Piątek

Zupa pieczarkowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), kostka rybna mintaj panierowana smażona (100 g).

Brokuł gotowany z bułką tartą i masłem (65 g) .

Mięta z miodem i cytryną (200 ml).

 

30.09.2024

Poniedziałek

Kapuśniak z białej kapusty z natką pietruszki (300 ml),

pieczywo mieszane .

Ziemniaki (150 g), jajko sadzone smażone (50 g).

Sałata ze śmietaną i jogurtem naturalnym (65 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml).

 

01.10.2024

Wtorek

Rosół z makaronem z natką pietruszki (300 ml).

Ziemniaki (150 g), potrawka z kurczaka (mięso 60 g-sos 30 ml).

Kisiel pitny (200 ml).

 

02.10.2024

Środa

Barszcz ukraiński z ziemniakami (300 ml), pieczywo mieszane.

Makaron penne z indykiem i suszonymi pomidorami (230 g).

Sok malinowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

03.10.2024

Czwartek

Zupa zacierkowa (300 ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), kotlet mielony wieprzowy  (85 g).

Surówka z pomidora, ogórka kiszonego i cebuli z olejem (85 g).

Herbata owocowa z miodem i cytryną (200 ml).

 

04.10.2024

Piątek

Zupa ryżowa z warzywami  (300 ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), filet z miruny smażony (90 g) w sosie greckim (75 ml).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml).

 

07.10.2024

Poniedziałek

 

Zupa pomidorowa z makaronem ryżowym (300 ml).

Pierogi z serem z polewą jogurtowo-śmietanową  (130 g - 150 g).

Napar żurawinowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

08.10.2024

Wtorek

 

Manna na rosole z natką pietruszki (300 ml), pieczywo mieszane.

Kopytka (150 g), sos mięsny wieprzowy (45 g - 65 g) - (45 ml - 65 ml).

Kapusta biała gotowana z pomidorami (110 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml).

 

09.10.2024

Środa

 

Krupnik z kaszy pęczak z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml), pieczywo mieszane .

Ziemniaki (150 g), kotlet schabowy po meksykańsku (90 g).

Surówka colesław (65 g - 85 g). Galaretka pitna (200 ml).

 

10.10.2024

Czwartek

Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml),

pieczywo mieszane.

Makaron  spaghetti bolognese  (240 g - 280 g).

Kompot wiśniowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

11.10.2024

Piątek

Barszcz czerwony z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z morszczuka panierowany smażony.

(85 g - 90 g). Mieszanka warzyw z patelni (65 g).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml).

 

15.10.2024

Wtorek

Zupa ziemniaczano-porowa na maślance (300 ml),

pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), gołąbki z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym (130 g - 170 g) - (65 ml - 75 ml).

Herbata z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml).

 

16.10.2024

Środa

Zupa marchewkowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml),

 pieczywo mieszane.

Kasza gryczana (150 g), gulasz z łopatki wieprzowej z fasolką szparagową i papryką (45 g - 65 g) - (45 ml - 65 ml). Ogórek kiszony (30 g).

Syrop cytrynowy z miodem (200 ml).

 

17.10.2024

Czwartek

Żur- zalewajka z kiełbasą (300 ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), udko pieczone na maśle w ziołach (90 g).

Surówka z pora, jabłka z majonezem (65 g-85 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml).

 

18.10.2024

Piątek

Zupa szczawiowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), filet z morszczuka panierowany smażony (85 g).

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą i olejem (85 g).

Mięta z miodem i cytryną (200 ml).