Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis I-VIII

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.

 

Poniedziałek

18.11.2024

 

Zupa jarzynowa z natką pietruszki (300 ml),  pieczywo mieszane.

Makaron z serem, masłem i cynamonem  (210 g) - (280 g).

Herbata pigwowo-truskawkowa z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,6,7,9,10

Wtorek

19.11.2024

 

Zupa koperkowa z makaronem i natką pietruszki (300 ml),

pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), kotlet schabowy panierowany smażony (90 g).

Mizeria  (80 g) - (100 g).

Kompot owocowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,6,7,9,

      10

Środa

20.11.2024

 

Barszcz ukraiński z ziemniakami (200 ml), pieczywo mieszane.

Ryż (130 g), filet z kurczaka z warzywami po chińsku

(110 g - 150 g). Mięta (200 ml).

 

Alergeny:

1,6,7,9,10

Czwartek

21.11.2024

 

Zupa ziemniaczano-porowa na maślance (300 ml),

pieczywo mieszane.

Kasza gryczana (150 g), gulasz węgierski z papryką, pieczarkami  (100 g - 120 g). Ogórek konserwowy (30 g).

Herbata wiśniowa z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,6,7,9,10

Piątek

22.11.2024

 

Zupa neapolitańska z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), kotlet rybny z miruny smażony (90 g) .

Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem i olejem (65 g - 85 g).

Sok malinowy  (200 ml).

Alergeny:

1,3,4,7,9

 

Poniedziałek

25.11.2024

 

Krupniki z kaszy pęczak z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml), pieczywo mieszane.

Pierogi leniwe z masłem i bułką tartą (200 g - 280 g).

Herbata czarna z miodem i cytryną (200 ml).

 

 

Alergeny:

    1,3,6,7,9,10

Wtorek

26.11.2024

Rosół z makaronem i natką pietruszki (300 ml).

Ziemniaki (150 g), udko z kurczaka pieczone w ziołach (100 g).

Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki, ogórka zielonego z olejem rzepakowym (65 g - 85 g).

Galaretka pitna (200 ml).

 

Alergeny:

    1,3,7,9

Środa

27.11.2024

Zupa z fasolki szparagowej żółtej i zielonej (300 ml), pieczywo mieszane.

Kasza jęczmienna (130 g), karczek pieczony w sosie własnym (45g - 65ml ) - (65 g - 75 ml ).

Surówka z ogórka zielonego, ogórka  kiszonego ze szczypiorkiem i majonezem  (65 g - 85 g).

Napój pomarańczowy (200 ml).

 

Alergeny:

     1,6,7,9,10

Czwartek

28.11.2024

Zupa pieczarkowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g ), filet z  mintaja w chrupiącej panierce smażony (100 g).

Surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą z olejem (65 g - 85 g).

Kompot owocowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,3,4,6,9

Piątek

29.11.2024

 

Barszcz czerwony z ziemniakami i koperkiem (200 ml).

Makaron kokardka z brokułami w sosie śmietanowo-serowym

(130 g - 180 g). Kisiel pitny (200 g).

 

Alergeny:

    1,6,7,9