Jadłospis
Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.
30.01.2023 Poniedziałek
| Zupa pejzanka (300 ml), pieczywo mieszane. Makaron z serem i cynamonem (180 g /230 g). Napar owocowy z miodem i cytryną (200 ml). | Alergeny: 1,2,7,12,13 |
31.01.2023 Wtorek
| Zupa neapolitańska z makaronem (300 ml). Ziemniaki (150 g), kotlet schabowy panierowany (90 g). Surówka z marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym (130 g). Kompot z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml).
| Alergeny: 1,2,4,7 |
01.02.2023 Środa
| Zupa ziemniaczana (300 ml), pieczywo mieszane. Ziemniaki (150 g), gołąbki z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym (100 g /120 g). Galaretka pitna (200 ml). | Alergeny: 1,2,4,7,12,13 |
02.02.2023 Czwartek | Zupa fasolowa (300 ml), pieczywo mieszane. Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami (180 g /210 g). Kompot truskawkowy z miodem i cytryną (200 ml). | Alergeny: 1,2,7,12,13 |
03.02.2023 Piątek | Barszcz czerwony z ziemniakami (300 ml). Kasza jęczmienna (150 g), gulasz wieprzowy (130 g). Ogórek kiszony (30 g). Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml).
| Alergeny: 1,2,7,12,13 |
06.02.2023 Poniedziałek | Kapuśniak z kiszonej kapusty (300 ml), pieczywo mieszane. Kluski na parze z polewą jogurtowo-truskawkową (230 g). Herbata z cytryną i miodem (200 ml).
| Alergeny: 1,2,4,7,12,13 |
07.02.2023 Wtorek | Barszcz biały z ziemniakami (300 ml), pieczywo mieszane. Ryż (150 g), kurczak z warzywami po chińsku (90 g /100 g). Kisiel pitny (200 ml).
| Alergeny: 1,2,7,12,13 |
08.02.2023 Środa | Zupa pomidorowa z makaronem(300 ml). Ziemniaki (150 g), kotlet mielony (90 g). Surówka z białej kapusty z chrzanem (130 g). Herbata z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml).
| Alergeny: 1,2,4,7 |
09.02.2023 Czwartek | Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300 ml), pieczywo mieszane. Kluski łyżką kładzione (130 g), szynka pieczona w ziołach (110 g /130 g). Surówka z ogórka kiszonego, marchewki z olejem (130 g). Sok malinowy z miodem i cytryną (200 ml).
| Alergeny: 1,2,4,7,12,13 |
10.02.2023 Piątek | Zupa szczawiowa z makaronem (300 ml). Ziemniaki (150 g), kotlet z jajka (90 g). Marchewka z groszkiem zasmażana na maśle (120 g). Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml). | Alergeny: 1,2,4,7 |