Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg oświadczenia producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.

 

30.01.2023

Poniedziałek

 

Zupa pejzanka (300 ml), pieczywo mieszane.

Makaron z serem i cynamonem (180 g /230 g).

Napar owocowy z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny:

1,2,7,12,13

 

   31.01.2023

   Wtorek

 

Zupa neapolitańska z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), kotlet schabowy panierowany (90 g).

Surówka z marchewki, jabłka z jogurtem naturalnym (130 g).

Kompot z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,2,4,7

 

01.02.2023

Środa

 

Zupa ziemniaczana  (300 ml), pieczywo mieszane.

Ziemniaki (150 g), gołąbki z mięsa i ryżu w sosie pomidorowym (100 g /120 g). Galaretka pitna (200 ml).

Alergeny:

1,2,4,7,12,13

 

02.02.2023

Czwartek

Zupa fasolowa (300 ml), pieczywo mieszane.  

Makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami (180 g /210 g).                        Kompot truskawkowy z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny:

1,2,7,12,13

03.02.2023

Piątek

Barszcz czerwony  z ziemniakami (300 ml).

Kasza jęczmienna (150 g), gulasz wieprzowy (130 g).

Ogórek kiszony (30 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,2,7,12,13

06.02.2023

Poniedziałek

Kapuśniak z kiszonej kapusty (300 ml), pieczywo mieszane.

 Kluski na parze z polewą jogurtowo-truskawkową (230 g).

Herbata z cytryną i miodem (200 ml).

 

Alergeny:

1,2,4,7,12,13

07.02.2023

Wtorek

Barszcz biały z ziemniakami (300 ml), pieczywo mieszane. 

Ryż (150 g), kurczak z warzywami po chińsku (90 g /100 g).

Kisiel pitny (200 ml).

 

Alergeny:

1,2,7,12,13

08.02.2023

Środa

Zupa pomidorowa z makaronem(300 ml).

Ziemniaki (150 g), kotlet mielony  (90 g).

Surówka z białej kapusty z chrzanem  (130 g).

Herbata z owoców leśnych z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny:

1,2,4,7

09.02.2023

Czwartek

Zupa kalafiorowa z ziemniakami (300 ml), pieczywo mieszane.

Kluski łyżką kładzione (130 g), szynka pieczona w ziołach

(110 g /130 g).

Surówka z ogórka kiszonego, marchewki z olejem (130 g).

Sok malinowy z miodem i cytryną (200 ml).

 

Alergeny: 1,2,4,7,12,13

10.02.2023

Piątek

Zupa szczawiowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki (150 g), kotlet z jajka (90 g).

Marchewka z groszkiem zasmażana na maśle (120 g).

Herbata zielona z miodem i cytryną (200 ml).

Alergeny:

1,2,4,7