KUCHARZ.jpg

 Jadłospis

 

04.10.2019 PIĄTEK

Barszcz czerwony z makaronem (300 ml).

Ziemniaki z koprem (190 g), Dorsz panierowany(90g). Surówka z białej kapusty z marchewką(150g).  Herbata z miodem i cytryną (200ml).

Alergeny: 1,2,4,7,5,12,13

07.10.2019 PONIEDZIAŁEK

Krupnik z kaszy z ziemniakami z natką pietruszki (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Kluski na parze ze śmietaną i truskawkami (210 g). Kompot owocowy (200 ml). Alergeny: 1,2,4,7,12,13

08.10.2019 WTOREK

Zupa pieczarkowa z makaronem i natką pietruszki (300 ml).

Ziemniaki(190 g), Wątróbka drobiowa z cebulką(80g). Sałatka z buraka i jabłka (150g)

Kompot owocowy(200ml) Alergeny: 1,2,4,7

09.10.2019 ŚRODA

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Makaron(150g) gulasz węgierski(130g). Owoc. Kompot owocowy(200ml).Alergeny: 1,2,4,712,13

10.10.2019 CZWARTEK

Manna na rosole z natką pietruszki (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Ziemniaki z koprem.(190g) Filet z piersi kurczaka panierowany(90g) ..Mizeria.

Kompot owocowy (200 ml). Alergeny: 1,2,4,7,12,13

11.10.2019 PIĄTEK

Zupa brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki (300ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste

Prażaki ze skwarkam(i190g). Bigos (150g).Kompot owocowy(200ml).Alergeny1,2,7,12,13

 

 

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg wskazań producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.