Jadłospis

09.12.2019. PONIEDZIAŁEK

Krupnik z kasz z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Kluski na parze z jogurtem i truskawkami (210g). Kompot owocowy (200 ml). Alergeny:1,2,4,7,12,13

 

10.12. 2019. WTOREK

Zupa koperkowa z makaronem .(300 ml).

Ziemniaki (190g). Filet z kurczaka panierowany (90g).

Surówka z marchewki i jabłka (150g). Napar owocowy (200ml). Alergeny:1,2,4,7

11.12.2019. ŚRODA

Barszcz czerwony z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Kasza gryczana (150g). Gulasz wieprzowy (130g).Maślanka( 200ml)..

Alergeny 1,2,4,7,12,13

 

12.12.2019. CZWARTEK

Zupa brokułowi z ziemniakami i natką pietruszki (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Fasolka po bretońsku (210g) Sok pomarańczowy (200 ml). Alergeny: 1,2,7.12,13

13.12. 2019. PIĄTEK

Zupa owocowa z makaronem (300 ml).

Ziemniaki z koprem (190g). Filet z dorsza po grecku (130g). Herbata z miodem i cytryną(200ml).

Owoc. Alergeny: 1,2,4,7

16.12.2019. PONIEDZIAŁEK

Zupa ogórkowa z ziemniakami (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Placuszki z sera twarogowego (210g). Kompot owocowy (200 ml). Alergeny: 1,2,4,7,12,13

17.12.2019. WTOREK

Zupa pomidorowa z makaronem i z natką pietruszki (300 ml).

Ziemniaki z koprem (130g)Kotlet pożarski (90g). Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka (150g).

Kompot owocowy (200ml). Alergeny: 1,2,4,7,12,13

18.12.2019. ŚRODA

Barszcz biały z ziemniakami (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Ryż (150g).. Boeuf strogonow (130g). Kompot owocowy (200ml). Owoc.

Alergeny: 1,2,7,12,13

19.12.2019. CZWARTEK

Manna na rosole z natką pietruszki (300 ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Prażaki ze skwarkami (190g). Bigos z kiszonej kapusty (150g).

Kompot owocowy (200 ml).Owoc. Alergeny: 1,2,7

20.12.2019 PIĄTEK

Zupa jarzynowa z natką pietruszki (300ml). Pieczywo pszenne i wieloziarniste.

Pierogi z kapustą i pieczarkami (210g).

Herbata z miodem cytryną (200 ml). Delicje (294g.).

Alergeny:1,2,4,7,12,13

 

Alergeny: 1-seler, 2 – gluten, 3 – skorupiaki, 4 – jaja, 5 – ryby, 6 – łubin, 7-mleko i jego przetwory, 8 – mięczaki i małże, 9 – gorczyca, musztarda, 10 – orzechy, 11 - orzeszki ziemne, 12 – ziarna sezamu, 13 – soja, 14 – dwutlenek siarki . Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9,12, wg wskazań producenta. Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1,2,4,7,9,10,11,12,13 wg oświadczenia producenta.